SOINTUKYLPY

Sointukylvyssä pääset nauttimaan harmonisista ja syvärentouttavista värähtelyistä ja äänistä ryhmässä - tai vaikka yksinkin, niin halutessasi. Äänimaljoja, gongia ja symbaaleja soitetaan silloin tilassa, ei ollenkaan kehon päällä.

Sointukylpyjä voidaan toteuttaa kotona, työpaikalla, kouluissa, päiväkodeissa, hoitolaitoksissa, erityisryhmien kuntoutuksessa, matkailukeskuksissa, vapaa-ajanpalveluissa, missä vaan... vaikka luonnon helmassa.

Ihanteellisinta olisi löytää mahdollisimman rento asento itselleen, jolloin on helpompi kokea syvärentoutumisen tila. Voidaan toteuttaa patjoilla, vuoteella, nojatuolissa, sohvalla, laavulla, laiturilla, metsän mättähillä makoillen...

Peter Hess -metodin sointukylvyssä käytetään, erityisesti ylä-äänten ja voimakkaan värähtelyn tuottamiseen kehitettyjä, Pohjois-Intian ja Nepalin työpajoissa käsityönä valmistettuja, 12 metallin seoksesta tehtyjä hoitavia maljoja sekä gongia ja symbaaleja. Äänet voivat vaivuttaa sinut hellästi unen ja valvetilan rajamaille, jolloin aivosähkökäyräsi värähtelee alfa-aalloilla. Sointukylpy hoitaa näin hellästi aivojasi ja koskettaa limbisen järjestelmän kautta tunteitasi, ajatuksiasi sekä kehoasi.

Syvärentoutus on tila, joka lievittää stressiä ja auttaa mieltä sekä kehoa jaksamaan paremmin. Se laukaisee kehon jännitystiloja, nostaa vireystasoa ja antaa keholle mahdollisuuden levätä ja palautua. Rentoutuksen on todettu laskevan verenpainetta ja vaikuttavan suotuisasti aineenvaihduntaan. Rentoutuminen antaa valmiuksia oppia uusia asioita ja käsitellä vaihtuvia tilanteita. Säännöllisellä syvärentoutuksella on todettu olevan stressinsietokykyä ja fyysistä jaksamista parantava vaikutus.

Kouluttaja kertoo Peter Hess -metodista, sekä sointukylpynäyte. Esitetty Jaksa Paremmin ohjelmassa. http://www.youtube.com/watch?v=Mb8ie0iNYRQ